BBQWIKI

Het laatste BBQwiki nieuws

Dessert

Gestoofde Appels

Posted by | BBQWiki Recepten, Dessert | No Comments
Gestoofde Appels
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Prep Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
1 hr
Ingredients
 1. Appels hoeveelheid naar keuze.
 2. Suiker (of bruine suiker)
 3. Kaneel
 4. Boter
 5. Stroop
 6. voor 18 tot 95 jaar
 7. Prosecco
 8. Weber druipbakje (formaat hangt af van de hoeveelheid appels).
 9. Aluminiumfolie
Instructions
 1. Schil de appels en boor het klokhuis uit. Neem een Weber lekbak en leg daarin een flink stuk aluminiumfolie zodat dit later dichtgevouwen kan worden. Plaats de appels in het aluminiumfolie.
 2. Voor leuk effect aan tafel zijn appels die heel gelaten zijn een sier voor het oog. Vul het geboorde gat met boter. Snijdt van het geboorde klokhuis de top af met het steeltje en plaatst deze terug.
 3. Voor kindermenu of alternatief snijdt de appels in stukjes (parts niet te dun natuurlijk)Voeg wat kaneel en suiker naar smaak toe. (Bruine suiker geeft een bruine kleur maar is smaakvol. Voor kinderen voeg ook wat stroop toe. En nog wat boter zodat het straks kan gaan garen.
Een alternatief is
 1. Voor een heerlijk bijgerecht niet te veel suiker en kanaal en schenk een geruime hoeveelheid Prosecco in het aluminiumfolie wat de boter moet gaan vervangen. (laat wel wat boter in het klokhuisgat zitten. Vouw het folie dicht en plaats dit half boven het vuur. Laat dit een half uutjes gaar stomen
Notes
 1. Twee mogelijkheden met Appels. Eerste methode: De kinderen eten de schaal leeg voor dat je zef kan opscheppen. En de tweede methode is als bijgerecht.
BBQWIKI.nl, its all about BBQ and Smoking https://bbqwiki.nl/